Nie jesteś zalogowany na forum.
kupowaliście kiedyś suszoną żurawinę? Lepsza cała czy krojona? Czym się różni?
Offline
Cała jest suszona w całości, zaś pokrojona jest suszona w połówkach. Trudno powiedzieć, która będzie lepsza, zależy do czego jej potrzebujesz. Ja wolę całą jako przekąskę, zaś np., do ciasta dodaję krojoną. Ponadto suszoną żurawiną w kawałkach, łatwiej udekorujesz ciasto (lepiej się przyklei do polewy).
Offline
dzięki za wskazówki. A gdzie kupujesz? Masz sprawdzone źródło?
Offline
na stronie Bakaliowo – zajadam się tamtejszymi prażonymi pistacjami, dokładnie zakupionymi tutaj http://www.bakaliowo.pl/bakaliowo-pl/pi … ne-prazone i wszelkimi pestkami. Mój ostatni hit to łuskana dynia http://www.bakaliowo.pl/bakaliowo-pl/pe … snow-white znacznie tańsza niż orzechy a świetnie chrupie np. w sałatkach z gruszką i serem blue.
Offline
dzięki za namiary, przetestuję ten sklep
Offline
przyszły pestki i żurawina – rzeczywiście smaczne
Offline